Diablo III Sålde 3,5 miljoner ex – första dagen
Diablo III Sålde 3,5 miljoner ex – första dagen avatar


Inget kan stoppa ”Diablo III”.

Hela 3,5 miljoner människor köpte den extremt efterlängtade uppföljaren redan under släppdagen.

Och när en vecka passerat hade 6,3 miljoner skaffat sig ett exemplar av spelet.

”Diablo III” är det snabbast säljande pc-spelet genom tiderna. På bara 24 timmar lyckades Activision Blizzard sälja 3,5 miljoner exemplar av det efterlängtade actionrollspelet.

Det inkluderar inte de 1,2 miljoner som genom att ha nappat på en årsprenumeration på ”World of Warcraft” fått spelet på köpet.

6,3 miljoner spelare

Kort efter att spelet funnits ute i handeln i en vecka fanns 6,3 miljoner registrerade spelare, vilket betyder att ytterligare 1,6 miljoner exemplar såldes de återstående dagarna. Den siffran täcker dock inte de koreanska spelhallarna, där spelet för närvarande dominerar stort.

– Vi är överförtjusta över att så många människor världen över var så taggade att få tag på ett ex av ”Diablo III” för att kunna börja spela i samma ögonblick som det aktiverades, säger Blizzards vd Mike Morhaime i ett pressmeddelande.

Tackar för tålamodet

– Vi ångrar också att våra förberedelser inte var tillräckliga för att försäkra oss om att alla hade en klanderfri upplevelse vid det tillfället. Jag vill återigen försäkra om att vi gör vårt yttersta för att de miljontals ”Diablo III”-spelare som finns där ute ska kunna ha en fantastisk upplevelse, och jag vill också tacka dem för deras fortsatta stöd.

Jonas Högberg

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.