Minecraftmiljardär satsar i Luleå
Minecraftmiljardär satsar i Luleå avatar

Minecraftmiljardär satsar i Luleå

Foto: TT

Luleå har aviserat en storsatsning.

Nu skriver NSD att mannen bakom mångmiljonsatsningen är Minecraftmiljardären Jakob Porsér, uppgifter som Sportbladet kan bekräfta.

– Han är Luleå Hockey-vän och vill hjälpa oss på något sätt, säger Luleås vd Stefan Enbom till Sportbladet.

Luleå Hockey har haft en tung säsong rent sportsligt men fram emot slutspel och nästa säsong aviserar man en ordentlig satsning.

Man har redan värvat Johan Harju på ett långtidskontrakt och så sent som i dag skrev SVT om att man också hört sig för gällande att värva hem Linus Omark.

– Vi vill bli bäst i landet. Vi ska peta ner Skellefteå från tronen, säger Lars ”Osten” Bergström och berättar att finansiella muskler finns:

– Vi har fått signaler från flera håll att nu kör vi, säger han till SVT.

”Sålde för 18 miljarder”

En av de signalerna kommer alltså från Jakob Porsér. En av grundarna till företaget Mojang som ligger bakom succéspelet Minecraft. Mojang såldes för hela 18 miljarder till Microsoft och även om inte Porsér var majoritetsägare så blev han mångmiljardär på försäljningen.

Enligt uppgifter till NSD och Sportbladet vill han nu göra en långsiktig satsning i mångmiljonklassen på sin favoritklubb Luleå.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Porsér till Sportbladet och fortsätter:

– Jag kan kanske prata mer om det här om en vecka, men nu är det inga kommentarer.

”Vill hjälpa”

Luleås vd Stefan Enbom bekräftar att de fört samtal men inte kommit till några pengar:

– Han är ett jättestort Luleå-fan som varit uppe och besökt oss vid ett par tillfällen. Han vill hjälpa oss på något sätt, men det är i så fall fram emot nästa säsong.

Enligt uppgift till Sportbladet ska pengarna främst gå till att locka tillbaka Luleåprofiler hem till Norrbotten. Linus Omark-intresset är känt men även Anders Nilsson, Johan Fransson och Niklas Olausson ska stå högt på dagordningen.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.