Tyrväinen: ”Jag har känt mig lite nere hela sommaren” • Återställd efter skadeproblemen: ”Känner mig stark” • Uppvaktades av storklubb: ”Jag trivs här”
Tyrväinen: ”Jag har känt mig lite nere hela sommaren” • Återställd efter skadeproblemen: ”Känner mig stark” • Uppvaktades av storklubb: ”Jag trivs här” avatar

Tyrväinen: ”Det kommer krävas något betydligt bättre”

"Jag har inga problem längre, och känner mig stark", säger den under förra säsongen skadedrabbade centern Juhani Tyrväinen.

”Jag har inga problem längre, och känner mig stark”, säger den under förra säsongen skadedrabbade centern Juhani Tyrväinen.

Foto: Victor Tjärnberg

Kedjekamraterna Linus Omark och Pontus Andreasson valde att lämna Luleå Hockey efter finalförlusten. Även Juhani Tyrväinen hade möjligheten att göra det. Han valde dock att låta bli. ”Jag trivs här, och det kommer krävas något betydligt bättre än det jag har här för att få mig att flytta någon annanstans”, säger finländaren.

ISHOCKEY 4 AUGUSTI 2022 07:56

Det var flera klubbar som visade intresse i våras, däribland den schweiziska storklubben Bern.

– Vi pratades vid, men det ledde aldrig till något konkret, säger Juhani Tyrväinen.

– Man ska väl aldrig säga aldrig. Men jag trivs här, och det kommer krävas något betydligt bättre än det jag har här för att få mig att flytta någon annanstans, fortsätter han.

Vad är det som gör att du trivs så bra i Luleå och Luleå Hockey då?

– Det beror mycket på den känsla jag fick när jag kom hit. Jag var lite orolig. Jag var inte säker på att alla visste vem jag är som spelare. Jag tyckte inte heller att det gick något vidare för mig i början, men (Thomas) ”Bulan” (Berglund) lugnade mig genom att säga att jag hade gjort precis vad han ville att jag skulle göra, och fortsatte att ge mig förtroende. Sedan trivs jag i stan. Jag har fått många kompisar under de tre år jag har bott här. Jag känner också att supportrarna är med mig, säger Juhani Tyrväinen och konstaterar att han aldrig har fått så mycket kärlek som under tiden i Luleå Hockey.

– Och jag har aldrig upplevt en stämning som den de skapade under slutspelet. Jag hoppas på att få vara med om det igen, för det var verkligen häftigt, fortsätter han.

Han tog förlusten mot Färjestad hårt, precis som supportrarna.

– Det var tufft, jag har känt mig lite nere hela sommaren, säger Juhani Tyrväinen.

Fast nu känner centern, som har tillbringat sommaren i Helsingfors – där han tränat med Julius Honka, Joonas Rask och några andra finländare, sig redo för en ny säsong.

– Det känns roligt att vara tillbaka, och jag är fylld av energi. Jag hade problem med skador förra säsongen. Det var inget jag ville prata om då, för då hade jag blivit en måltavla, men jag hade problem med min ena axel. Jag lät bli att göra vissa fystester på grund av det och handledsskadan jag fick i november. Men jag har inga problem längre, och känner mig stark, säger Juhani Tyrväinen.

Sedan tillägger han:

– De andra verkar också vara i bra form, de har verkligen imponerat på mig under fystesterna.

Hur ser du på era chanser utan Linus Omark och de andra spelarna som har lämnat er?

– De är goda. Det kommer nog att bli en tuff säsong, det är ju flera klubbar som har värvat bra. Men vi har en bra stomme, kanske den bästa i hela ligan. Lite salt och peppar är allt som saknas, säger han och ler.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.