Utkonkurrerade backen vill ta tillbaka platsen: ”Vill bara ut och visa alla att jag är en duktig hockeyspelare”
Utkonkurrerade backen vill ta tillbaka platsen: ”Vill bara ut och visa alla att jag är en duktig hockeyspelare” avatar

Jonathan Andersson vill ta tillbaka platsen

Jonathan Andersson vill ta tillbaka platsen i de tre backparen.

Jonathan Andersson vill ta tillbaka platsen i de tre backparen.

Foto: Victor Tjärnberg

Under slutspelet blev Jonathan Andersson utkonkurrerad av Filip Pyrochta – sedan han värvats in från Saipa. Nu vill han ta tillbaka platsen. ”Jag vill bara ut och visa alla att jag är en duktig hockeyspelare”, säger han.

ISHOCKEY 5 AUGUSTI 2022 18:29

Jonathan Andersson fick stort förtroende under inledningen av förra säsongen. Han fick under flera matcher över 20 minuters istid.

Men efter att han ådrog sig en handledsfraktur – och missade över en månad – hade han svårt att ta tillbaka platsen. När Luleå värvade Filip Pyrochta på transferfönstrets sista dag hårdnade konkurrensen.

Det gjorde att Andersson matchades sparsamt i slutspelet och var uppskriven som sjundeback. Nu vill han ta tillbaka platsen.

– Jag är oerhört taggad. Jag vill bara ut och visa alla att jag är en duktig hockeyspelare, att man ska ha en roll topp sex och spela kontinuerligt, säger han.

Backsidan är i stort sett identisk. Sami Lepistö har blivit Jesper Sellgren.

– Det är ingen dålig ersättare. Det är en oerhört stark backsida och det kommer vara tajt om platserna. Men det är så det ska vara som ett topplag i SHL, säger Andersson.

Filip Pyrochta tog nästan omgående efter han anlänt, en plats bland de sex första backarna.

– Med en så hård konkurrens blir alla bättre. Man behöver göra ännu mer. Jag tror att vi kommer sakna Sami. Han är en fantastisk spelare och person. Men av vad jag har sett av ”Jeppe” är det en riktigt bra hockeyspelare. Han kommer passa perfekt. Vi kommer vara starka tillsammans. Precis som förra året, säger den tjeckiske backen och fortsätter:

– Jag kommer behöva jobba hårt varje dag för att stanna bland topp sex. 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.