Nyförvärvet: ”Det går snabbare än vad jag är van vid – men det har känts bättre och bättre – och jag har ju några veckor till på mig” • Lider med sin storebror
Nyförvärvet: ”Det går snabbare än vad jag är van vid – men det har känts bättre och bättre – och jag har ju några veckor till på mig” • Lider med sin storebror avatar

Nyförvärvet: ”Det har känts bättre och bättre”

"Det sög att åka ut så tidigt som vi gjorde, men på ett sätt var det kanske bra för mig. Jag har ju fått mycket tid att förbereda mig inför den här säsongen", säger Matteus Ward.

”Det sög att åka ut så tidigt som vi gjorde, men på ett sätt var det kanske bra för mig. Jag har ju fått mycket tid att förbereda mig inför den här säsongen”, säger Matteus Ward.

Foto: Rebecca Candevi

Hans nya utrustning har inte kommit än. Men Matteus Ward har tagit sig igenom sina första träningar med Luleå Hockey. ”Det går snabbare än vad jag är van vid – men det har känts bättre och bättre för varje pass jag gjort – och jag har ju några veckor till på mig att vänja mig vid tempot”, säger nyförvärvet.

ISHOCKEY 9 AUGUSTI 2022 18:12

Han har fått använda delar av Joel Lassinanttis gamla målvaktsutrustning under de första ispassen.

– Vi beställde våra nya utrustningar samtidigt, men det blev något strul med min. Kombinatet är det enda som har kommit, säger Matteus Ward – som tycker det är tråkigt att gå miste om en vecka med sin nya utrustning.

– Fast resten ska förhoppningsvis komma på onsdag eller torsdag, tillägger han.

Hur tycker du att de inledande träningarna har varit?

– Nog är det en viss skillnad, säger han – som aldrig har spelat i SHL förut – och fortsätter:

– Det går snabbare än vad jag är van vid, och det gäller att förbereda sig i tid, men det har känts bättre och bättre för varje pass jag gjort, och jag har ju några veckor till på mig att vänja mig vid tempot.

Han fick i motsats till de andra Luleåspelarna en lång försäsong.

– Det sög att åka ut så tidigt som vi gjorde, men på ett sätt var det kanske bra för mig. Jag har ju fått mycket tid att förbereda mig inför den här säsongen, säger Matteus Ward – som har bytt träningsupplägg inför den här säsongen.

– Det har blivit lite mer målvaktsspecifik träning som jag hoppas ska hjälpa mig på isen, tillägger han.

Vad har du för förhoppningar inför det som komma skall?

– Det är svårt att sätta upp mål, jag vet ju inte riktigt vad jag ska förvänta mig, men jag kommer att ta för mig, och ska försöka hjälpa laget vinna matcher.

Han fortsätter:

– Sedan gäller det att försöka ha kul och njuta också.

Samtidigt lider han med sin långtidsskadade storebror, Samuel Ward, som tidigare i somras fick veta att han behöver genomgå ytterligare en bäckenoperation för att kunna fortsätta spela hockey.

– Det gör jag verkligen. Jag träffade honom efter den första operationen, han hade det ganska tufft då, men det börjar bli bättre. Och förhoppningsvis går den andra operationen bra, säger Matteus Ward.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.