Nya Luleå Hockey krossade allt motstånd – tränaren: ”Det finns mycket positivt vi kan ta med oss härifrån”
Nya Luleå Hockey krossade allt motstånd – tränaren: ”Det finns mycket positivt vi kan ta med oss härifrån” avatar

Nya Luleå Hockey krossade allt motstånd

"Kedjan med Petra (Nieminen), (Emma) Nordin och Josefine Persson har sett riktigt bra ut. Det har kedjan med (Noora) Tulus, Viivi (Vainikka) och Lisa (Johansson) också gjort", säger Mikael Forsberg.

”Kedjan med Petra (Nieminen), (Emma) Nordin och Josefine Persson har sett riktigt bra ut. Det har kedjan med (Noora) Tulus, Viivi (Vainikka) och Lisa (Johansson) också gjort”, säger Mikael Forsberg.

Foto: Tobias Sterner

Luleå Hockey krossade allt motstånd de stötte på under helgens cup i Rovaniemi. ”Det finns mycket positivt vi kan ta med oss härifrån”, säger tränaren Mikael Forsberg.

ISHOCKEY 14 AUGUSTI 2022 16:57

Både Kärpät och Rovaniemi var chanslösa mot Luleå Hockey, som vann de båda matcherna med 1–11 respektive 0–11.

– Kärpät var en besvikelse. De flesta har ju tippat att de ska komma trea eller fyra i ligan och jag trodde de skulle bjuda på bättre motstånd, säger Mikael Forsberg.

– Vi blev inte alls testade. Men vi gjorde det bra framåt. Vi har pratat mycket om att få in mer rörelse i vårt anfallsspel, och jag tycker vi hade en del fina överlappningar, fortsätter han.

Att Rovaniemi, som arrangerade cupen, skulle få det jobbigt mot dem förvånade däremot inte Mikael Forsberg.

– Vi är på en annan nivå än dem och kunde ha gjort ännu fler mål. Men de kämpade på, sjönk ihop, och spelade tajt. Så det var bra av oss att göra elva mål, konstaterar han.

De hade ett stort spelövertag även i den avslutande matchen mot Helsingfors, som slutade 0–4 till Luleå Hockey.

– Det var en bättre match. Helsingfors har ju några landslagsspelare och tippas komma ett eller tvåa i ligan, säger Mikael Forsberg.

– Vi skapade mycket mot dem också, men tempot var bra. Sedan märktes det att de hade respekt för oss. För de la oftast ned pucken djupt, fortsätter han.

Sedan tillägger han:

– Fast de här matcherna var nyttiga för oss, vi har ju inte så mycket tid tillsammans innan premiären.

Vilka spelare tycker du utmärkte sig?

– Det är många. Finländskorna har levererat. Lisa (Johansson) gjorde ett piggt intryck, och (Daniela) Pejsova spelade med en härlig energi. Kedjan med Petra (Nieminen), (Emma) Nordin och Josefine Persson har sett riktigt bra ut. Det har kedjan med (Noora) Tulus, Viivi (Vainikka) och Lisa (Johansson) också gjort. De har hittat varandra på ett bra sätt och fått till några bra kombinationer. Så det finns mycket positivt vi kan ta med oss härifrån.

Matchfakta

Oulun Kärpät–Luleå Hockey 1–11 (0–5, 1–2, 0–4)

Målen, Luleå: Viivi Vainikka 3, Ronja Savolainen 2, Noora Tulus 2, Petra Nieminen 2, Lisa Johansson, Jenni Hiirikoski.

Rovaniemi Kiekko–Luleå Hockey 0–11 (0–3, 0–4, 0–4)

Målen, Luleå: Ronja Savolainen 2, Viivi Vainikka 2, Petra Nieminen 2, Emma Nordin, Linn Peterson, Wilma Hjelm, Josefine Persson, Lisa Johansson.

Helsingfors IFK–Luleå Hockey 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)

Målen, Luleå: Viivi Vainikka, Petra Nieminen, Josefine Persson, Jenni Hiirikoski.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.