Nordins besked efter landslagsnobben: ”Känner mig klar på den internationella nivån”
Nordins besked efter landslagsnobben: ”Känner mig klar på den internationella nivån” avatar

Nordins besked efter landslagsnobben: ”Känner mig klar”

Emma Nordin är tillbaka i Luleå, efter att ha varit utlånad till klubben under delar av förra säsongen.
Mycket talar för att OS i Peking blev Nordins sista framträdande i landslagströjan.

Emma Nordin är tillbaka i Luleå, efter att ha varit utlånad till klubben under delar av förra säsongen.

Foto: Håkan Stridblom

OS i Peking blev Emma Nordins fjärde olympiska mästerskap. Nu talar mycket för att det också blev hennes sista – efter VM-petningen. ”Jag känner mig klar på den internationella nivån”, säger hon.

ISHOCKEY 16 AUGUSTI 2022 21:19

Emma Nordin stannade kvar länge efter tisdagens förmiddagsträning, med bland annat Johanna Fällman, och tränade på sargspelet inför den kommande regeländringen.

– Vi måste börja vänja oss. Det är viktigt att prata om. Det är ganska nytt för många, även om en del spelat med killar. Men jag har aldrig gjort det. Man har inte riktigt den tajmingen och vanan. Även ansvar när man ska ta emot, säger Emma Nordin.

Under helgen som gick spelade Luleå Hockey/MSSK sina första träningsmatcher för säsongen. Både Kärpät och Rovaniemi var chanslösa mot Luleå Hockey, som vann de båda matcherna med 11–1 respektive 11–0.

Även i den avslutande matchen, mot Helsingfors blev det seger. Med 4–0.

– Sista matchen tycker jag att vi möter ett bra motstånd. Det var intensivt och högt tempo. I alla fall i första perioden där det stod och vägde lite grann. Jag tror att vi hade lite mer klara chanser. Men det hade kunnat gå åt båda hållen. Det var en bra genomkörare.

Hennes kedja med Petra Nieminen och Josefine Persson stod för åtta av målen i storsegrarna.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen. Vissa har varit på is mer under sommaren. Jag har inte varit alls. Vi hade en bra kemi och skapade mycket. Vi hade nog kunnat göra fler mål, men det kändes bra, säger Luleåcentern.

Om ett par veckor börjar VM i Danmark.

Men där kommer inte Emma Nordin vara med. Precis som Sara Grahn, Johanna Fällman och Lisa Johansson, lämnades hon utanför truppen. 

Nu talar mycket för att OS i Peking blev Nordins sista framträdande i Damkronorna.

– Jag har känt ända sedan senaste mästerskapet, att jag känner mig klar på den internationella nivån. Det är dags för andra spelare att ta över. Sen vet inte jag riktigt hur aktuell jag hade varit för att vara med. Men det är många av de äldre som fått kliva åt sidan för de yngre som kommer.

Du har meddelat Ulf Lundberg att du slutar i landslaget?

– Så är det. Jag är klar. 

Tycker du att det är den bästa truppen som har tagits ut?

– Jag följer en som Sara Grahn på nära håll. Jag vet att jag har medhåll av många, när jag säger att det är en toppmålvakt. Sen vill jag inte svara för deras uttagningar. Men jag tycker absolut att hon är den bästa målvakten. Jag ser hur hon lägger tid för att vara i den form hon är i. 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.