”Bulan” – efter lovande starten: ”Vi sitter inte skiten – vi har ett bra lag – som vi skulle kunna starta säsongen med”
”Bulan” – efter lovande starten: ”Vi sitter inte skiten – vi har ett bra lag – som vi skulle kunna starta säsongen med” avatar

”Bulan” nöjd med insatsen mot Kärpät: ”Vinner rättvist”

Foto: Petra Älvstrand

Thomas Berglund gillade mycket av det han såg i torsdagens träningsmatch mot Kärpät. ”De har ett bra lag, de har ju värvat för att vinna ligan, men vi vann den här matchen rättvist”, säger Luleåtränaren.

ISHOCKEY 18 AUGUSTI 2022 21:56

Det mål Einar Emanuelsson gjorde fem minuter in på den andra perioden blev matchens enda.

– Isen var dålig. Men jag tycker att vi, med tanke på förutsättningarna, gjorde det bra. Åtminstone i den första och tredje perioden, säger Thomas Berglund och berömmer bland annat Jesper Sellgren.

Sedan tillägger han:

– Han var bra även under sina två första säsonger hos oss, men jag tycker han spelar med en lite annan pondus nu, och tror han kommer göra ännu bättre ifrån sig den här säsongen.

Är ni där du hoppades att ni, som lag, skulle vara vid den här tiden?

– Ja, jag tycker killarna gjorde ungefär vad som kan förväntas av dem. Det var ingen sprudlande match, och vi drällde lite med pucken. Sedan borde vi ha gjort något mål till. Men jag tycker att de gjorde det bra, på det stora hela. Vi ligger rätt i positionsspelet, och det känns som att vi har matchen under kontroll.

Att laget fortfarande inte är färdigt är inget som bekymrar honom.

– Vi behöver mer bredd, och det ska in två forwards till. Men vi sitter inte skiten – jag tycker vi har ett bra lag, som vi skulle kunna starta säsongen med – och vi kommer inte att ta in någon bara för att lugna folk. Vi måste tänka långsiktigt, och det ska vara någon vi verkligen tror på, säger Thomas Berglund.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.