CHL-PREMIÄREN
CHL-PREMIÄREN avatar

LULEÅ HOCKEYBulan vill se målskyttet lossna: "Vi ska sätta fler puckar – så är det" • Tränaren summerar försäsongen

ISHOCKEY

Bulan vill se målskyttet lossna: ”Vi ska sätta fler puckar – så är det” • Tränaren summerar försäsongen

Bulan: ”Vi ska sätta fler puckar – så är det”

Luleå Hockey inleder CHL-säsongen med två bortamatcher. Under fredagen i Finland mot Jukurit och reser sedan vidare till Tjeckien för match mot Sparta Prag på söndag.

Luleå Hockey inleder CHL-säsongen med två bortamatcher. Under fredagen i Finland mot Jukurit och reser sedan vidare till Tjeckien för match mot Sparta Prag på söndag.

Foto: Johan Bernström

Fyra mål på tre matcher under försäsongen. Nu vill tränaren Thomas ”Bulan” Berglund se ett mer effektivt Luleå när tävlingssäsongen drar igång med dubbla CHL-fajter.

ISHOCKEY 1 SEPTEMBER 2022 08:08

Den relativt korta försäsongen är över, nu börjar allvaret. Efter ett dubbelmöte med vinst och förlust mot Oulun Kärpät och en förlängningsförlust mot Skellefteå inleder nu Luleå Hockey CHL-säsongen med bortamatcher mot finländska Jukurit under fredag och Sparta Prag på söndag.

Sporten fick en pratstund med Thomas ”Bulan” Berglund efter onsdagsträningen som summerar försäsongen.

– Jag tycker vi är ungefär där vi vill vara. Matcherna mot Kärpät var lite speciella eftersom de spelar så försvarsinriktad, men det är bra att spela sådana matcher också. Men totalt sett har vi skapat fler målchanser än våra motståndare i samtliga tre matcher och borde ha fått med oss bättre resultat, säger Berglund.

Fyra mål på tre matcher är lagets facit offensivt under försäsongen.

– Naturligtvis behöver vi göra fler mål på de chanser vi har. Men det går inte börja analysera det nu. Så länge vi skapar fler målchanser än våra motståndare så ger vi oss själva bättre odds att vinna matcher, säger han och fortsätter:

– Men visst, vi ska sätta fler puckar – så är det, men det tränar vi på dagligen.

Finskt motstånd väntar i premiären i form av Jukurit. Ett Jukurit som inte backar hem.

– Vi möter ett helt annat lag nu. De checkar hårt och spelar ganska likt många av de svenska lagen och det är vi mer vana vid.

Luleå åker på Europaturnén med en helt intakt spelartrupp.

– Alla är redo för spel, det är kul att det drar igång nu, säger Thomas Berglund.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.