Einar vann brödrakampen – blev matchhjälte i Kalix
Einar vann brödrakampen – blev matchhjälte i Kalix avatar

Einar vann brödrakampen – blev matchhjälte i Kalix

Einar Emanuelsson gjorde det enda målet i Kalix.
Jesper Sellgren var tillbaka i Luleåtröjan.
Luleå lämnade matchen mot Kärpät utan att släppa in mål.

Einar Emanuelsson gjorde det enda målet i Kalix.

Foto: Petra Älvstrand

Luleå Hockey vann mot Kärpät i första träningsmatchen. Stor matchhjälte blev Einar Emanuelsson som gjorde matchens enda mål. ”Det var knackigt där ute”, säger han.

ISHOCKEY 18 AUGUSTI 2022 22:52

Luleå – med bara två nyförvärv i truppen – mötte under torsdagskvällen Kärpät uppe i Kalix. För Luleås del var det första matchen sedan finalförlusten mot Färjestad för tre månader sedan.

Mot ett Kärpät som fått rejäl förstärkning under sommaren. Bland annat av landslagshjälten Marko Anttila, Joonas Kemppainen och backen David Rundblad.

En som såg ut att ha byggt vidare på självförtroendet från finalserien var Einar Emanuelsson. I första perioden hade forwarden ett skott i ribban och såg sedan i andra till att bryta dödläget i träningsmatchen.

Kirunasonen fick pucken just utanför den högra tekningscirkeln av Oscar Engsund och avslutade intill första stolpen. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

– Självklart roligt att göra mål direkt. Vi är fortfarande tidigt på säsongen så det finns fortfarande mycket man vill ska kännas bättre. Tajmingen är inte riktigt där. Men en rolig del att få göra mål och bidra framåt, säger Einar Emanuelsson.

För den uddamålsledningen kunde Luleå sedan hålla ut resten av andra och hela tredje perioden. Även om gästerna från Uleåborg kunde skapa några halvchanser i sitt enda powerplay.

– Det var knackigt där ute, men det går framåt. Kärpät är ett svårt lag att möta. De är skickliga framåt och deras försvarsspel är vi inte riktigt vana med. En bra utmaning för oss inför säsongen. Lite roligare än träningar och vi får ett kvitto på hur vi ligger till. 

Det blev också en brödrakamp i Part Arena. Einar Emanuelsson i Luleå mot storebror Petter i Kärpät.

– Jag tror vi hamnade i en duell en gång. Men när man är där ute så tänker man inte så mycket. Det sker ganska automatiskt. Man stirrar mest efter lagkamrater och pucken, säger matchvinnaren.

Petter Emanuelsson stod på den förlorande sidan.

– Det kändes som en riktig försäsongsmatch. Det var en bra värdemätare för oss möta Luleå Hockey, som är ett av Europas bästa lag. Men vi har mycket att jobba på.

Hur var det att möta brorsan?

– Det var så klart speciellt. Vi har ju spelat ihop i många år. Men när matchen var igång så var det inget jag tänkte på. Då hade jag fullt upp med mitt.

Han tillägger sedan:

– De är ju duktiga på att sätta press och det gäller att fatta snabba beslut.

Matchfakta

Luleå Hockey–Kärpät 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Första perioden:

Mållös.

Andra perioden:

1–0 (5.01) Einar Emanuelsson (Oscar Engsund).

Tredje perioden:

Mållös.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.