Derbydags – Luleåkaptenen: ”Jag älskar att möta dem”
Derbydags – Luleåkaptenen: ”Jag älskar att möta dem” avatar

Derbydags – Luleåkaptenen: ”Jag älskar att möta dem”

"Det ska bli roligt. Jag älskar att möta dem", säger Erik Gustafsson.

”Det ska bli roligt. Jag älskar att möta dem”, säger Erik Gustafsson.

Foto: Ola Westerberg

Erik Gustafsson och Henrik Stridh förväntar sig en helt annan typ av motstånd än det de fick i sin första träningsmatch när de på tisdag möter Skellefteå. ”Det ska bli roligt. Jag älskar att möta dem, för det brukar alltid gå undan. Att möta ett sådant lag tidigt är också bra”, säger Luleåkaptenen.

ISHOCKEY 22 AUGUSTI 2022 15:25

Han tycker att insatsen mot Kärpät lovade gott.

– Den dåliga isen gjorde det svårspelat. Men det fanns tendenser till fint anfallsspel, och det känns som att grunderna sitter, säger Erik Gustafsson och fortsätter:

– Det är skönt. Vi fick ju jobba mycket med försvarsspelet förra året.

– Jag tycker samtidigt inte att man ska dra några förhastade slutsatser av matchen. Sättet Kärpät spelar ju också på ett sätt som passar oss ganska bra, tillägger han.

Han tycker de spelade på ungefär samma sätt som Brynäs har gjort sedan Mikko Manner tog över som tränare för dem.

– Det kommer bli en helt annan typ av hockey i tisdagens match. Kärpät var ju passiva och väntade på att vi skulle göra misstag, och försökte vända spelet vid sin egen blålinje. Skellefteå sätter press och försöker tvinga fram misstag. Det är bra att testa på båda stilarna, men 75 procent av lagen i SHL spelar som vi och Skellefteå gör. Och jag tycker det är roligare att möta lag som kör, säger Luleå Hockeys assisterande tränare Henrik Stridh.

Han är inte ensam om att se fram emot matchen mot Skellefteå.

– Det ska bli roligt. Jag älskar att möta dem, för det brukar alltid gå undan, säger Erik Gustafsson och fortsätter:

– Att möta ett sådant lag tidigt är också bra. Det hjälper en att komma igång.

– Och nog är det en del känslor när vi möter Skellefteå. Även om det är försäsong, tillägger han.

Henrik Stridh tror däremot inte det är någon risk för att han, Thomas Berglund eller Antti Alamäki hamnar i något tjafs med Robert Ohlsson, Andreas Falk eller Pierre Johnsson.

– De är lite som oss. Ganska tråkiga. Det var roligare när Bert (Robertsson) var där.  Då kunde de kunde det vara lite känslor. Sedan han lämnade dem har det knappt hänt någonting, säger han och ler.

Hur viktigt är det att vinna när ni möts i en träningsmatch?

– Tränare brukar ju, generellt, säga att resultatet inte är det viktigaste efter försäsongsförluster. Efter sådana är det oftast tendenserna i spelet som är det viktiga. Men det är klart det är viktigt att vinna, det är det alltid, den tränare som säger något annat förvanskar sanningen. Matchen mot dem är också lite speciella.

Fotnot: Pontus Själin missade måndagens träning på grund av en barnafödsel och det är oklart om han kommer att kunna spela mot Skellefteå.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.