Skulle ta bort njursten – kom ut med nytt kön
Skulle ta bort njursten – kom ut med nytt kön avatar

Sexbarnspappan Steve Crecelius lades in på sjukhuset i Denver för att plocka bort njursten.

Då fick han chockbesked – han är en kvinna.

Sköterskan på sjukhuset i Denver, Colorado, kom tillbaka med resultatet från ultraljudstestet. Med sig hade hon det minst sagt överraskande beskedet till Steve Crecelius, 57.

Intersexuell

– Sjuksköterskan läste ultraljudet och sa ”Hmm, det här visar att du är en kvinna, berättar han för ABC News.

Steve Crecelius är intersexuell, vilket innebär att han både har manliga genitalier och kvinnliga fortplantningsorgan. För honom kom beskedet som en lättnad.

– Jag har lagt så mycket energi efter 13-års åldern på att ständigt utvärdera hur människor tittat och betett sig mot mig.

Han berättar att han känt sig annorlunda hela livet.

Kvinnliga känslor

– När jag var sex år började jag få de här kvinnliga känslorna, men det var på 60-talet. Jag tyckte jag såg fin ut när jag sminkade mig med min mammas smink, säger Steve Crecelius.

Steve Crecelius är gift sedan 25 år och har sex barn. Enligt honom har familjen inte haft några problem med att acceptera hans nya identitet. Tillsammans med sin hustru Debbie, som också hjälpt honom välja ut sin första bh, berättade han för barnen en i taget.

”Älskar dig för den du är”

– Var och en av dem sa: Vi bryr oss inte alls. Vi älskar dig för den du är och du är fortfarande min pappa, säger han till ABC News.

Det har nu gått fem år sedan han fick besked. Han föredrar i dag att bli kallad ”Stevie”.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.