![AMARULA PECANNÖTSPAJ<br /><br /><br />
8-10 portioner</p><br /><br />
<p>Pajskal:<br /><br /><br />
2 dl mjöl<br /><br /><br />
100 g mjukt smör<br /><br /><br />
1/2 tsk salt<br /><br /><br />
1/2 dl iskallt vatten</p><br /><br />
<p>Fyllning:<br /><br /><br />
5 ägg<br /><br /><br />
3 dl strösocker<br /><br /><br />
1 tsk salt<br /><br /><br />
200 gram mjukt smör<br /><br /><br />
2 dl ljus sirap<br /><br /><br />
2 dl Amarula Cream<br /><br /><br />
100 ml mörk choklad (hackad)<br /><br /><br />
5 dl rostade pecannötter (hakade)</p><br /><br />
<p>Topping:<br /><br /><br />
2,5 dl creme fraiche<br /><br /><br />
1 dl Amarula<br /><br /><br />
Kakaopulver</p><br /><br />
<p>Tillredning:</p><br /><br />
<p>Pajskal:<br /><br /><br />
Blanda mjöl, salt och smör och knåda samman till en grynig massa. Tillsätt vatten, lite i taget och knåda samman till en smidig deg. Täck över degen och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Kavla sedan ut degen så den täcker din pajform. För-grädda pajskalet i ca 5-10 minuter.</p><br /><br />
<p>Fyllning:<br /><br /><br />
Vispa ägg och socker fluffigt i cirka 10 min. Blanda sedan salt, smör, sirap, Amarula, chokladen och nötterna och fyll pajskalet med fyllningen.</p><br /><br />
<p>Grädda sedan i 1-1/2 timme på 160 grader</p><br /><br />
<p>Rör ihop crème fraiche tillsammans med Amarula och servera med pajen - pudra med kakaopulver innan servering!](https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/p320x320/1011283_739276649439738_699190939_n.jpg)
AMARULA PECANNÖTSPAJ 8-10 portioner
Pajskal: 2 dl mjöl 100 g mjukt smör 1/2 tsk salt 1/2 dl iskallt vatten
Fyllning: 5 ägg 3 dl strösocker 1 tsk salt 200 gram mjukt smör 2 dl ljus sirap 2 dl Amarula Cream 100 ml mörk choklad (hackad) 5 dl rostade pecannötter (hakade)
Topping: 2,5 dl creme fraiche 1 dl Amarula Kakaopulver
Tillredning:
Pajskal: Blanda mjöl, salt och smör och knåda samman till en grynig massa. Tillsätt vatten, lite i taget och knåda samman till en smidig deg. Täck över degen och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Kavla sedan ut degen så den täcker din pajform. För-grädda pajskalet i ca 5-10 minuter.
Fyllning: Vispa ägg och socker fluffigt i cirka 10 min. Blanda sedan salt, smör, sirap, Amarula, chokladen och nötterna och fyll pajskalet med fyllningen.
Grädda sedan i 1-1/2 timme på 160 grader
Rör ihop crème fraiche tillsammans med Amarula och servera med pajen – pudra med kakaopulver innan servering!
Senaste kommentarer