
AMARULA PECANNÖTSPAJ 8-10 portioner
Pajskal: 2 dl mjöl 100 g mjukt smör 1/2 tsk salt 1/2 dl iskallt vatten
Fyllning: 5 ägg 3 dl strösocker 1 tsk salt 200 gram mjukt smör 2 dl ljus sirap 2 dl Amarula Cream 100 ml mörk choklad (hackad) 5 dl rostade pecannötter (hakade)
Topping: 2,5 dl creme fraiche 1 dl Amarula Kakaopulver
Tillredning:
Pajskal: Blanda mjöl, salt och smör och knåda samman till en grynig massa. Tillsätt vatten, lite i taget och knåda samman till en smidig deg. Täck över degen och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Kavla sedan ut degen så den täcker din pajform. För-grädda pajskalet i ca 5-10 minuter.
Fyllning: Vispa ägg och socker fluffigt i cirka 10 min. Blanda sedan salt, smör, sirap, Amarula, chokladen och nötterna och fyll pajskalet med fyllningen.
Grädda sedan i 1-1/2 timme på 160 grader
Rör ihop crème fraiche tillsammans med Amarula och servera med pajen – pudra med kakaopulver innan servering!
Senaste kommentarer