Skratt retande för Leksand mot Luleå 1 – 4
Skratt retande för Leksand mot Luleå 1 – 4 avatar

Leksand förlorade – trots 49 avslut

Femte raka förlusten för Leksand

Sportbladet News 14 feb 18:50

Leksand var överlägset i skottstatistiken men fick ändå se sig besegrade av Luleå med 1-4. Därmed missade de möjligheten att gå om Brynäs.

– Nästan skrattretande att pucken inte går in, säger Andreas Appelgren.

Leksand inkasserade sin femte raka förlust, via 1-4 mot Luleå. För femte matchen i rad mäktade Dalalaget inte heller med mer än ett mål framåt. Detta trots 49 avslut på mål mot Luleå, mot bortalagets 28.

”Fyra helt öppna lägen”

Luleå kunde gå till vila från den första perioden med en 0-1 ledning. Detta sedan Lucas Wallmark, i numerärt överläge, gjort sitt första mål på 15 matcher.

– Det var ju ett tag sedan så då var det extra skönt, säger Lucas Wallmark till Cmore.

Trots 16 avslut på mål kunde inte Leksand förmå att få pucken förbi Daniel Larsson i Luleås kasse. Någonting som Joakim Fagervall var nöjd med.

– Han har stått nu i tre matcher och gjort det väldigt bra. Danne visar i dag att han är mer tajmad än han varit innan. Vi kommer behöva två bra målvakter. Och nu har vi två riktigt bra målvakter i spel. Han är trygg, känns säker.

Andreas Appelgren var nöjd med Leksands spel, men menar att de borde ha gjort fler mål i första perioden.

– Tycker vi gör en bra första period. Vi får matchen dit vi vill och skapar fyra rena lägen mitt framför mål, men gör inte mål. I paus pratade vi om att komma upp ett snäpp till. Stundtals gör vi det. Nästan skrattretande att pucken inte går in.

Utnyttjade sitt numerära överläge

I den andra perioden fortsatte Leksand ösa på framåt och även om Jens Bergenström via sitt 1-2 mål kunde spräcka lagets nolla så var det ett effektivt Luleå som kunde behålla ledningen perioden ut.

– Väldigt hafsig match från oss i två perioder. Leksand var bra, ett av de bättre Leksand vi mött. Men vi har bra försvar i egen zon och bra målvaktsspel. Att ha 1-0 efter första är förbannat bra med tanke på hur spelet såg ut. Vi vinner tack vare ett bra målvaktsspel och ett väldigt effektivt power play, säger Joakim Fagervall.

Daniel Zaar skulle i den tredje perioden fastställa slutresultatet till 1-4. Återigen var det ett mål sedan Luleå utnyttjat sitt numerära överläge. Det dröjde inte mer än åtta sekunder sedan Mattias Ritola utgått förrän pucken satt i kassen.

– Sen missar Ritola öppet mål, slår sönder klubban i frustration och åker ut, och så blir det 1-4. Lite där som kvällen förstörs… Samtidigt tycker jag att vi gör en av våra bättre matcher på länge, vilket kanske låter lite konstigt att säga efter en 1-4-förlust. Men ja insatsen var bra, säger Andreas Appelgren.

Samtidigt förlorade Brynäs med 3-0 mot Frölunda och Leksand missade därmed chansen att passera rivalen och ta sig upp från kvalplatsen.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.