Inflationen kan kosta Luleå Hockey miljoner – klubbdirektören: ”Vi får hålla igen så mycket det går och försöka hitta nya intäkter”
Inflationen kan kosta Luleå Hockey miljoner – klubbdirektören: ”Vi får hålla igen så mycket det går och försöka hitta nya intäkter” avatar

Inflationen kan kosta Luleå Hockey miljoner

"Vi känner definitivt av inflationen", säger Stefan Enbom.

”Vi känner definitivt av inflationen”, säger Stefan Enbom.

Foto: Kent Vikström

Den höga inflationen påverkar även Luleå Hockey – som räknar med en rejäl kostnadsökning under 2022 års andra hälft och 2023. ”För tillfället verkar det som att våra kostnader kommer öka med 1,5 till 2 miljoner kronor mer än vad vi trodde”, säger klubbdirektören Stefan Enbom.

ISHOCKEY 4 AUGUSTI 2022 14:53

De gjorde en vinst på tolv miljoner kronor förra säsongen, något som till stor del berodde på ett långt och lukrativt slutspel.

Det betyder att föreningen har 40 miljoner kronor i eget kapital.

– Säsongskortsförsäljningen går också bättre än någonsin, säger Stefan Enbom.

– Vi ligger 20 procent högre än vi gjorde vid motsvarande tid när det nuvarande rekordet slogs, och jag tror vi kommer greja det vi har haft som långsiktigt mål. Att sälja ut halva arenan, fortsätter han.

Att folk, på grund av de kostnadsökningar som inflationen medfört, har mindre pengar över att lägga på exempelvis hockey är alltså inte något ni har märkt av?

– Inte än, men det är förstås möjligt att den höga inflationen och räntehöjningarna med tiden kan komma att påverka oss, säger Stefan Enbom – och berättar att de försöker hålla ned biljettpriserna så mycket som möjligt – så att alla som vill gå och se på Luleå Hockeys matcher ska ha råd att göra det.

Att inflationen skulle gå upp var väntat, och en kostnadsökning var något de tog med i sin beräkning när budgeten för den kommande säsongen sattes.

Men kostnaderna har ökat mer än vad Luleå Hockeys ledning trodde att de skulle göra.

– Vi budgeterade för en kostnadsökning på mellan tre och fyra procent, säger Stefan Enbom.

– Vi får se hur det hela utvecklar sig, men för tillfället verkar det som att våra kostnader kommer öka med 1,5 till 2 miljoner kronor mer än vad vi trodde. Så vi får hålla igen så mycket det går och försöka hitta nya intäkter som kan uppväga det, fortsätter han.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.