Efter tacklingen: ”Jag har alltid varit en grinig jävel”
Efter tacklingen: ”Jag har alltid varit en grinig jävel” avatar

Överraskade – med tackling: ”Man måste få trycka till”

Foto: Victor Tjärnberg

Han delade bara ut 16 tacklingar under sin första säsong i Luleå Hockey, men när Carl Mattsson försökte ta sig runt Jonathan Andersson under måndagens isträning small det. ”Jag har alltid varit en grinig jävel, och behöver visa jag är en av de som borde spela. Jag kommer inte göra några fula grejer, men det kommer kännas att möta mig”, säger backen.

ISHOCKEY 8 AUGUSTI 2022 17:50

Hans lagkamrat såg lite förvånad ut efter att ha blivit tacklad, och höll fast Jonathan Anderssons klubba när spelet vände, och de åkte därifrån.

– Det var bara roligt, säger Carl Mattsson med ett leende.

Men det är inte så ofta man ser den typen av tacklingar i träningssammanhang?

– Nej. Det händer väl att man, för skojs skull, trycker till någon ibland. Men det är ingen som åker runt och jagar folk.

Jonathan Andersson:

– Han hade lite dålig balans, sedan glömde jag att han inte är lika stark som jag är, säger Jonathan Andersson och flinar.

Sa han något till dig efteråt?

– Nej, jag tror han var lite sur, men han vågade inte (skratt).

Han fortsätter:

– Lite hårt spel måste det få vara på träningarna. Man kan inte åka runt och köra över folk, men man måste få trycka till lite. Annars kommer vi ju inte vara redo när det är dags att börja spela matcher.

Det kan alltså komma mer?

– Ja, säger han – med ett leende – och tillägger:

– Jag har alltid varit en grinig jävel, och behöver visa att jag är en av de som borde spela. Jag kommer inte göra några fula grejer, men det kommer kännas att möta mig i sarghörnen.

Luleås första träningsmatch spelas torsdag 18 augusti mot finska Kärpät i Kalix.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.