Redo från start – Connolly: ”I år blir jag en annan spelare”
Redo från start – Connolly: ”I år blir jag en annan spelare” avatar

Ispremiären avklarad för en inspirerad amerikan

Jack Connolly tittar på under Luleå Hockeys ispremiär. Hans partnerskap med Brendan Shinnimin såg lovande ut.

Jack Connolly tittar på under Luleå Hockeys ispremiär. Hans partnerskap med Brendan Shinnimin såg lovande ut.

Foto: Adam Berlin

Jack Connolly missade inledningen av fjolårssäsong på grund av skattemässiga skäl, men i år är amerikanen redo från början. ”Skönt att få den här tunga träningen direkt”, säger han.

ISHOCKEY 9 AUGUSTI 2022 12:53

I fjol fanns inte Jack Connolly med när Luleå Hockey startade igång säsongen. Istället dröjde det till efter november-avbrottet innan han kunde komma tillbaks i spel. Ett avbrott från laget som gjorde att amerikanen själv kände att han låg lite efter laget hela säsongen. Men när Luleå Hockey gjorde ispremiär under måndagen fanns 32-åringen med från start. Något han själv är väldigt glad över. 

– Det är skönt att vara här från början i år och att få känna på den här tunga träningen direkt från start är mycket bättre än att träna själv och komma in mitt i säsongen som det blev i fjol. Dessutom att få några försäsongsmatcher tror jag kommer betyda en hel del för mig personligen. För att ge mig själv en chans att hitta kemin på isen med killarna från början, säger han. 

17 matcher missade amerikanen i fjol trots att han var helt skadefri. Skattemässiga skäl tvingade han att lämna Sverige ett visst antal månader och han så här i efter hand berättar han att det hade större betydelse än vad han trodde. 

– Det är verkligen inte samma sak att träna med några kompisar själv på isen. Att inte spela fem mot fem på drygt ett halvår märks och dessutom kom jag tillbaka till laget när det varit en svag start på säsongen. 

Men trots det fanns det mycket positiva saker som amerikanen tog med sig från fjolåret när han nu går in på sin femte säsong med Luleå. 

– Som lag kunde vi inte komma mycket närmare, men jag önskar att jag kunnat bidra mer till laget. Men det känns som att vi startar från en högre nivå i år med nästan samma lag och vi kan fokusera på att utveckla vårt spel ännu mer. 

Connolly går den här säsongen in på sitt sista år på det nuvarande kontraktet och, berättar att han vill bidra än mer för att bli kvar i Luleå framöver. 

– Jag tror alla vet vad de får av mig. En tvåvägscenter som tar stort ansvar i försvarsspelet och utgår från det för att sedan få till det i anfallsspelet. Jag hoppas på att få en större roll i powerplay igen, så jag kan bidra med mer poäng. I år hoppas jag bli en ännu mer bärande spelare.

Hur inspirerad är du inför den kommande säsongen?

– Väldigt. Det har varit en kort sommar där jag bara egentligen spenderat tid med familjen som jag var utan förra året. Men vi ska ta nya tag och sikta mot guldet återigen, avslutar han. 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.