Framtidstron och revanschlustan är stor – tre månader efter den bittra förlusten • Luleåkaptenen: ”Jag tror den kommer hjälpa oss”
Framtidstron och revanschlustan är stor – tre månader efter den bittra förlusten • Luleåkaptenen: ”Jag tror den kommer hjälpa oss” avatar

Framtidstro och revanschlusta – efter bittra förlusten

"Att spela final var en häftig upplevelse, även om vi förlorade den, och jag tror den kommer hjälpa oss att ta det där sista klivet som förening och lag. Kolla på Tampa (Bay Lightning). De gick på några minor, sedan vann de två år i rad, jag hoppas att vi ska göra något liknande", säger Erik Gustafsson.

”Att spela final var en häftig upplevelse, även om vi förlorade den, och jag tror den kommer hjälpa oss att ta det där sista klivet som förening och lag. Kolla på Tampa (Bay Lightning). De gick på några minor, sedan vann de två år i rad, jag hoppas att vi ska göra något liknande”, säger Erik Gustafsson.

Foto: Bildbyrån/TT

Hur påverkade förlusten mot Färjestad egentligen Luleå Hockey som förening? Vi har pratat med några av människorna i och runt den för att försöka ta reda på det.

ISHOCKEY 13 AUGUSTI 2022 17:25

Ståplatssupportern Glenn Drugge har följt och stöttat laget sedan tiden innan 1977 års sammanslagning av IFK Luleå och Luleå SK, men när Joakim Nygård med en och en halv minut kvar av den sjunde och avgörande finalmatchen satte 0–3 i tom kasse lämnade han läktaren.

– Det kändes kört, och jag orkade inte se Linus Johansson åka runt med bucklan. Så jag åkte hem, säger han.

Han är besviken på lagets insats i den sjätte matchen.

– Jag förstår inte varför de inte gick ut hårt i den matchen, säger Glenn Drugge och fortsätter:

– Vi kommer aldrig att få veta hur det hade gått om de gjort det. Men Färjestadsspelarna var tvingade att vinna den, och måste ha känt sig stressade.

– Sedan borde (Thomas) ”Bulan” (Berglund) ha gjort lite ändringar i powerplayspelet. Det var ju uselt under hela finalserien. Jag begriper inte heller varför Julius Honka inte fick spela mer. Han vet ju het, tillägger han.

Han vill inte skylla förlusten i match sju på otur.

– Vi var bättre än dem och förtjänade kanske att vinna, säger Glenn Drugge och fortsätter:

– Men vi har förlorat för många avgörande slutspelsmatcher för att prata om otur, och måste sluta älta Brendan Shinnimins och Pontus Andreassons missar. Vad vi behöver är att få in lite vinnarkänsla i föreningen.

Han tycker att Luleå Hockeys ledning har gjort ett bra jobb de senaste åren, och den kollektiva kraft som lagets anhängare uppvisade under finalserien ger Glenn Drugge framtidstro.

– Jag har aldrig upplevt något liknande under mina 54 år på läktaren, men det kanske går att återskapa den stämningen. Om föreningen ger oss supportrar något att tro på, säger han.

Ekonomiskt sett var säsongen också en succé för Luleå Hockey, som redovisade ett plus på 12 miljoner kronor, trots att intäkterna från finalserien och ersättningen de kommer att få för spelarna som skrivit på för NHL-klubbar inte räknades in i 2022 års bokslut.

– Försäljningen har dessutom gått bättre än någonsin. Vi har sålt för några miljoner mer än vad vi brukar ha gjort vid den här tiden. Säsongskortsförsäljningen har också ökat, säger Luleå Hockeys marknads- och försäljningschef Peter Jidström.

Sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson känner också en stor framtidstro.

– Det kändes jobbigt att förlora när vi var så pass nära att greja det, men jag ser positivt på framtiden. Vi har, bortsett från den där säsongen som vi tvingades hålla igen lite på grund av pandemin, tagit kliv varje säsong. Och vi känner oss inte det minsta nöjda, vi har ju fortfarande inte vunnit någonting, säger han.

Sedan tillägger han:

– Laget ska ju också förstärkas ytterligare.

Erik Gustafsson:

– Att spela final var en häftig upplevelse, även om vi förlorade den, och jag tror den kommer hjälpa oss att ta det där sista klivet som förening och lag. Kolla på Tampa (Bay Lightning). De gick på några minor, sedan vann de två år i rad, jag hoppas att vi ska göra något liknande.

Du känner fortfarandra att ni, era spelartapp till trots, har kapacitet att gå hela vägen?

– Utan tvekan, säger han och fortsätter:

– Jag kanske inte ska prata om guld innan jag vet vilka de två sista spelarna in blir, men vi har redan nu ett kapabelt och konkurrenskraftigt lag. Vi har ju fått behålla de flesta av de som var med förra säsongen, och fått in Jesper (Sellgren), som kan spelsystemet. Så jag tror det kan bli hur bra som helst, vi som är kvar känner en jävla revanschlusta.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.