Luleå vände och vann efter drama
Luleå vände och vann efter drama avatar

Luleå vände och vann efter drama

Publicerad 24 mar 2019 kl 17.46Höjdpunkter: Växjö – Luleå00:0203:29

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFöregåendeNästa

VÄXJÖ. 50 sekunder. 

Sedan hade Luleå tagit ledningen i den andra kvartsfinalen mot Växjö. Men när Växjö kvitterade och tog ledningen fick Luleå jobba i uppförsbacke. Hela tre gånger kvitterade bortalaget och tog matchen till förlängning – en förlängning där Luleås Niklas Olausson avgjorde.

– Vi är inte supernöjda med vår egen prestation, säger Robin Kovacs.

Dela artikel

FacebookTwitterE-post

Den andra matchen i kvartsfinalserien var väldigt jämn. Både lagen turades om med spelövertag och ingen av lagen fick behålla sin ledning speciellt länge. 

Det var Luleå fick en drömstart och redan efter 50 sekunder var Robin Kovacs i gång för matchen. Han fick en passning i mittzon, tog fart och bröt sig in mot mål och varken försvaret eller Fasth i målet hängde med.

Men när Luleå hamnade i utvisningsbåset två gånger om kunde Växjö kvittera i 5-3 spel genom Linus Fröberg. I andra perioden var det Växjös tur att få en bra inledning, 57 sekunder in visade Liam Reddox vägen och gav hemmalaget ledningen. Fyra minuter senare tog Robin Kovacs saken i egna händer och kunde kvittera till 2-2.

Matchen gick till förlängning

Brendan Shinnimin skulle återigen ge hemmalaget ledningen, en ledning de bara fick ha i tre minuter innan kedjan Emanuelsson, Lundeström och Larsson slog till och det var kvitterat igen.

Matchen tickade mot förlängning när Joonas Jalvanti gjorde en rejäl tavla och passade rätt till Shinnimin i egen zon. Då var det Dominikk Bokk som tryckte in returen och Växjö hade ledningen med 4-3.

Med lite mindre än tre minuter kvar av matchen lämnade Lassinantti målet och sedan kom än en gång kvitteringen, även den här gången genom Emil Larsson som tryckte in 4-4.

Niklas Olausson avgjorde

Ett mål som tog matchen till förlängning.

Där visade assisterande lagkapten Niklas Olausson vägen för Luleå.

På pass från Robin Kovacs backhandssnärtade han in sin egen retur bakom Viktor Fasth.

Luleå leder därmed med 2-0 i matcher.

– Jag tycker vi gör en helt okej match, vi är inte supernöjda med vår egen prestation. Vi har en hel del att förbättra inför nästa match. Det är bara att njuta av segern i dag och sen komma igen, säger matchens förgrundsfigur Robin Kovacs.

– Vi har en bra känsla i laget, men vi behöver fokusera på nästa match. Även om det står 2-0 eller 0-2 i matcher spelar ingen roll. Vi behöver ta nästa match och vinna.

Daniel Rahimi: ”Små marginaler”

Uppgivet är det ändå inte i Daniel Rahimis ögon, trots underläge 0-2.

– Idag gör vi en mycket bättre match än vi gjorde uppe i Luleå, vi ger oss själva chansen att vinna på ett mycket bättre sätt. Det är små marginaler där ute och känslan i dag är mycket bättre. Jag tror att vi kommer gå in i matchen i Luleå nu på ett helt annat sätt än vad vi gjorde förra gången vi var där, säger han.

Hur sätter det sig mentalt att tappa ledningen så många gånger?

– Jag vet inte… klart man vill behålla ledningen när man har den men jag tycker vi också tar tillbaka ledningen på ett bra sätt. Sen är det små marginaler, småsaker som gör att de gör sina mål. Det är klart, vi har nog inte släppt in så här många mål på hemmaplan under hela säsongen men det är något vi kommer komma över och gå in i nästa match med samma attack vi hade i dag. Vi är det bättre laget stora delar av matchen.

– Vi tror på det sätt vi spelar på och på varandra. Skulle vi tappa tron på det så är det lika bra att lägga av. Vi har jobbat en hel säsong här ihop nu och byggt något tillsammans som vi är redo att ta vidare. Vi ser fram emot det. Nästa match kanske det är vi som får lite medstuds, konstaterar Rahimi.

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Luleå Hockey – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Växjö Lakers – direkt i Messenger 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.